Animated Pink Pencil

Πώς να μακρύνετε τα μαλλιά σας!



Τα μαλλιά μακραίνουν 1 με2,5 εκατοστά το μήνα (ανάλογα με τον
οργανισμό πάντα!) Το άγχος, η κακοκαιρία,η θερμότητα και πολλοί άλλοι παράγοντες συμβάλλουν στην εξάντληση της τρίχας.
Τα μαλλιά (όπως και τα νύχια) αποτελούν νεκρά κύτταρα και δεν έχουν τη δυνατότητα να αναπλάθονται από μόνα τους. Για αυτό το λόγο απαιτείται ένα προϊόν περιποίησης μαλλιών. Αυτό  αποτελεί φυσικά μύθο! Αν τα μαλλιά έχουν ήδη ψαλίδα ένα ανάλογο προϊόν δεν θα την εξαφανίσει! Ο μόνος τρόπος είναι ο καθαρισμός των ακρών της τρίχας. Εδώ λοιπόν έρχεται το συμπέρασμα πως τα μαλλιά μας θα πρέπει να προστατεύονται, ώστε να μην δημιουργείται ψαλίδα.

Τα μαλλιά (όπως και το δέρμα) εξαρτώνται σε σημαντικό βαθμό από τις ορμόνες και την έλλειψη μετάλλων στον οργανισμό. Επομένως, αρχικά ζητήστε από τον γιατρό σας να ελέγξει τα εξής:
•Το σίδηρο και τη φεριττίνη, τα οποία ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την πτώση μαλλιών.
•Την προλακτίνη.
•Τις ορμόνες του θυρεοειδούς.Όταν ο αδένας υπολειτουργεί και υπάρχει έλλειψη, τα μαλλιά είναι άτονα. Όταν υπερλειτουργεί, τα μαλλιά πέφτουν.
•Την πίεση και τον αιματοκρίτη.
Και τώρα περνάμε στο πιο πρακτικό κομμάτι!
•Αγόρασε μία επαγγελματική μάσκα μαλλιών και χρησιμοποίησε την σε κάθε λούσιμο! Η μάσκα βοηθά την τρίχα να κρατήσει το νερό κι όχι τη λιπαρότητα και πρέπει να κρατάτε ακατάπαυστα την τρίχα ενυδατωμένη, ώστε να μην σπάσει. Κι αν είσαι αρκετά τολμηρή, βάλτην στα μαλλιά σου και κράτα την όλο το βράδυ, ενώ θα τα έχεις τυλίξει με μία ζεστή πετσέτα.Έτσι, η τρίχα θα ενυδατωθεί σε βάθος.
•Μετά το λούσιμο χρησιμοποίησε άφοβα κάποιο προϊόν με μετάξι ή σιλικόνη, από τη μέση των μαλλιών μέχρι την άκρη , είτε όταν είναι στεγνά, είτε όταν είναι βρεγμένα.Μην ξεχνάς ότι πρέπει να το χρησιμοποιείς πριν το πιστολάκι!
  

Share:

4 σχόλια

  1. Πολύ ενημερωτικό post!Τρεις μήνες δεν έχω ακουμπήσει σίδερο και πιστολάκι στα μαλλιά μου (εγώ που 6 χρόνια καιγόμουν κάθε μέρα με το σίδερο!)και έχει βελτιωθεί απίστευτα η ποιότητα!!Άντε τώρα να μακρύνουν κιόλας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ! Κι εγώ έχω να το ακουμπήσω από τον Απρίλιο τουλάχιστον! Μακραίνουν αλλά με μικρή δυσκολία!(και θέλω τόοοοοοοσο να μακρύνουννν)

      Διαγραφή
  2. Αχ αυτά τα μαλλιά!!!! Τα έκοψα πριν κάτι μήνες γιατί τα είχα ταλαιπωρήσει ελεεινά και τώρα τα προσέχω όσο δεν πάει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ ακριβώς το ίδιο! Τα έκοψα το Μάιο επειδή ήθελα να ξαναμακρύνουν από την αρχή πιο υγιή, κι από τότε ούτε πιστολάκι δεν έχω χρησιμοποιήσει!

      Διαγραφή